نکات طلایی تغذیه ای برای جلوگیری از مشکلات گوارشی در اربعین

۱۸ مرداد ۱۴۰۴ | ۱۲:۳۵ کد : ۵۳۵۹۸ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۶۹
گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی اراک بر تغذیه سالم و پرهیز از افراط و تفریط در مصرف خوراکی ها و نوشیدنی ها در زمان پیاده روی اربعین تأکید کرد.
نکات طلایی تغذیه ای برای جلوگیری از مشکلات گوارشی در اربعین

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، نسرین یادگاری، رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت اراک، گفت: رعایت نکات تغذیه ای در پیاده روی اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی و بروز بیماریهای گوارشی در زائران بسیار اهمیت دارد، بنابراین افراد باید موارد لازم را رعایت کنند تا دچار مشکل نشوند.

وی ضمن تأکید بر رعایت توصیه های بهداشتی و تغذیه ای به زائران اربعین افزود: برای پیشگیری از یبوست، بهتر است به جای نان لواش از نان هایی استفاده شود که سبوس بیشتری دارند. همچنین مواد غذایی ملین مثل انجیر، آلو و ... به همراه داشته باشید. در طول مسیر، به عنوان تنقلات میتوانید مقداری آجیل مانند نخودچی، کشمش، خرمای خشک، توت خشک، انجیر خشک و انواع مغزهای بسته بندی شده بهداشتی و لیموترش همراه داشته باشید.

 یادگاری بیان کرد: به دلیل گرمی هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد و چای خودداری کنید؛ زیرا مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن میشود و میتواند شما را مستعد گرمازدگی کند. برای پیشگیری از گرمازدگی، شربت های خاکشیر و تخم شربتی تهیه و میل کنید. همچنین تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور پرهیز کنید تا دچار بیماریهای گوارشی نشوید.

رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی افزود: غذاهایی مانند سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک (مانند کشک بادمجان)، ماهی یا سس مایونز که زود فاسد میشوند را همراه نداشته باشید. توجه کنید که مصرف غذاهای گرم از سلامت بیشتری نسبت به غذاهای سرد برخوردار است، زیرا حرارت غذا موجب از بین رفتن میکروبهای موجود در مواد غذایی شده و احتمال مسمومیت را کاهش میدهد.

او تأکید کرد: بهتر است برای تأمین آب و مایعات مورد نیاز، آب را به صورت ترکیبی (آب با آبلیمو یا آب با عرقیات) یا دوغ کم نمک مصرف کنید. خوردن چای بیش از ۲ تا ۳ فنجان در روز میتواند باعث از دست رفتن آب بدن شود، زیرا چای مدر است و آب دریافتی را دفع میکند. همچنین آب بستهبندی شده به میزان کافی همراه داشته باشید.

یادگاری در پایان توصیه نمود: برای پیشگیری از مسمومیت غذایی، همراه غذای خود ماست یا لیموترش داشته باشید. برای جلوگیری از گرمازدگی، دوغ های کم نمک پاستوریزه همراه با نعناع یا پونه مصرف کنید.
در طول سفر مصرف سبزیجات و میوه های تازه و شسته شده را افزایش دهید.

کلیدواژه‌ها: نکات طلایی تغذیه ای اربعین حسینی معاونت بهداشتی اراک


نظر شما :